SZC logo

Karcagi Szakképzési Centrum

OM kód: 203040/019 | 5200 Törökszentmiklós, Almásy út 51

Intézmény logo

Lábassy János Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Egyéb képzéseink

Dobbantó program

Képzés neve: Dobbantó programbeli osztály
Képzés formája: Dobbantó program
Szakirány: Egyéb

A Dobbantó program az általános iskolát el nem végzőknek biztosítja az alapkompetencia fejlesztést, amelyet követően a műhelyiskolába lehet továbblépni. Egyéb, az általános iskolában elvégzett osztályok számára vagy a programban való részvétel felső korhatárára vonatkozó korlátozás nincsen. A programban egyénre szabott, gyakorlatias, csapatmunkára épülő fejlesztés történik, rugalmas rendben, új szemléletű értékeléssel.

A részszakma – 6-24 hónap alatt történő – megszerzéséről kiállított szakmai bizonyítvány államilag elismert alapfokú végzettséget és szakképesítést tanúsít, és legalább egy munkakör betöltésére képesít.

A tanulók havonként a mindenkori minimálbér öt százalékának megfelelő összegű ösztöndíjra jogosultak.

A szekció bővítés alatt áll! Bővebb információért keresse a Karcagi Szakképzési Centrum tanügyigazgatási és szakképzési referenseit!Tudnivaló: A Dobbantó programban az vehet részt, aki tizenhatodik életévét betöltötte és alapfokú végzettséggel nem rendelkezik. Alapkompetencia fejlesztés történik, ezt követően a tanuló továbbléphet a műhelyiskolai képzésbe, ahol részszakmát tanulhat.

Érettségire felkészítő képzés

Felnőttként is lehetőség van két szakma és egy szakképesítés ingyenes megszerzésére. A kellő rugalmasság biztosítása érdekében a szakmai oktatás a felnőttek esetében általában esti képzés formájában, csökkentett időtartamban történik. A képzési idő – a hasonló munkakörben megszerzett szakmai tudás figyelembevételével – akár negyedére is csökkenhet. Amennyiben a képzésben részt vevő az adott területen dolgozik, az őt foglalkoztató vállalat is részt vehet a képzésben duális partnerként.

A szekció bővítés alatt áll! Bővebb információért keresse a Karcagi Szakképzési Centrum tanügyigazgatási és szakképzési referenseit!Tudnivaló: A szakmai oktatásba, szakmai képzésbe való belépésre bármilyen életkorban lehetőség van. Aki 25. életévét még nem töltötte be, akár a második szakmát is tanulói jogviszonyban szerezheti meg. A 25 év felettiek szakmai oktatása felnőttképzési jogviszonyban történik.


Partnereink

SZC logo

Karcagi Szakképzési Centrum


Lábassy János Technikum és Szakképző Iskola

5200 Törökszentmiklós, Almásy út 51

Telefon:

E-mail: labassy.janos@gmail.com

OM azonosító: 203040/019


2024Lábassy János Technikum és Szakképző Iskola